visjon  -  produksjoner  -  tidligere produksjoner  -  kontakt  -  lenker  -  englishVi satser på dans her på Scenerommet. 2009 er viet dans og dansekunstnere. Vi ser en stor pågang av dansekunstnere som vil produsere på Scenerommet. I 2009 vil 7 dansekunstnere produsere på Scenerommet.

Vi satser nettverksbygging og utvikling innen dansekunst:

  • Vi vil utvikle residency program for kompanier og dansekunstnere fra inn og utland.
  • Vi mener kunstnerisk utveksling og nettverksbygging vil gi vekst til dansekunsten regionalt.

Dansens Hus, Danse Informasjonen og Norske Dansekunstnere støtter vårt arbeid med Scenerommet Dans og ser viktigheten av Scenerommets tilbud til Frie Dansekunstnere

Scenerommet Dans ledes av Inger Reidun Olsen og Jon Mihle

Ønsker du å produsere noe på Scenerommet eller ønsker et samarbeide, ta gjerne kontakt

 

Foreløpig program for 2009

Her er noen av de kompaniene/kunstnerne som kommer til Scenerommet i 2009:

Ella Fiskum Danz

Dette er et produktivt og erfarent kompani med en rekke forestillinger i flere land. Til oss kommer kompaniet sammen med 8 inviterte kunstnere for å videreutvikle produksjonen THE NET. Dette er Ella Fiskums fjerde helaftens danseproduksjon. Hun har lang erfaring som koreograf, produsent og danser, og hun har hatt suksess i en rekke land. http://thenetofpasdedeux.blogspot.com/h2dance

- holder hus i London og ble dannet i 1999 av Hanna Gillgren og Heidi Rustgaard. (Røyken)

De har en lang rekke produksjoner bak seg. Til scenerommet kommer de og jobber i august med sin nye produksjon. http://www.h2dance.com/Janne-Camilla Lyster

Utdannet fra Statens Ballethøyskole i 2006. Janne-Camilla er en ung og produktiv kunstner fra Mjøndalen. Ved siden av fulltids virke som danser har hun gitt ut 2 diktbøker.

Janne-Camilla har jobbet på Scenerommet i flere runder og vil forsette sitt arbeide her i 2009. http://www.jannecamillalyster.no/


Katrine Bølstad (Drammen)har utdannelse fra Statens Balletthøgskole, og er i tillegg utdannet billedkunstner ved Statens Kunstakademi. I de siste årene har Bølstad markert seg med forestillinger med en unik, personlig signatur. Katrine er ansett som en av Norges mest spennende scenekunstnere. Hun har satt opp kritikerroste ”Elektriske Fugler”, hadde hovedrollen i ”Nøtteknekkeren” på Oslo Nye Teater og var en av koreografene for åpningen av Dansens Hus. Hun spilte Regine i ”Gengangere” på Teater Ibsen og koreograferer for teater, bl.a. Skråninga og Slottet på Det Norske Teatret. Bølstad har gjort koreografi for musikkvideo og kortfilm, bl.a. ”Dødsøt” med Ravi og flere koreografier for Dansefeber og ”So you think you can dance”.

Katrine kommer til Scenerommet i november og desember for å jobbe med sin nye produksjon. http://www.katrineworks.no/
Sigrun Birkeland og Lindis Botolfsen

Sigrun har en Bachelorgrad i dans og pedagogikk fra Den Norske Balletthøyskole 07, der hun tok fordypning i moderne dans og samtidsdans. Lindis har en to-årig utdannelse fra Kulturama i Stockholm. Med sang som hovedinstrument innen jazz, pop, rock og soul har hun skolert seg seg innen artisteri, med stor vekt på show, i tillegg til sceneproduksjon.

Kongsberg Jazzfestivals talentstipend for 2008 tilfalt Lindis Botolfsen.

Til Scenerommet kommer de for å gjøre innspurten på sin nye samproduksjon. Premiere på Energimølla i Kongsberg. http://laagendalsposten.no/article/20090213/KULTUR/203725895/1121

 

Tidligere arbeid:

Work-audition med Kompani IRO uke 11 - 14 august

Work-audition er en blanding av workshop og audition. En uformell setting der Koreograf Inger-Reidun Olsen åpner opp for interesserte dansere til å ta del i hennes arbeidsprosess i noen dager og dermed også da vist seg selv. Arbeidet i en work-audition omhandler både nåværende og fremtidige prosjekter.Norsk Kulturråd støtter prosjektet WIP!
Til vår store glede har vi mottatt støtte fra Norsk Kulturråd til prosjektet WIP (Work In Progress). Les mer om prosjektet her>>”The Source” på Drammens Teater via Scenerommet!
Forestillingen ble produsert i 2005 og første gang presentert på Black Box Teater i november 2005. Produksjonen vises på Drammens teater etter gjennopptakelse på Scenerommet. "The Source" er en del av konsepetet NYBROTT, et samarbeidsprosjekt mellom Scenerommet, Drammens Teater og Buskerud Fylkeskommune.

Forestillingen er støttet av: Norsk Kulturråd, Buskerud Fylkeskommune, Fond For Utøvende Kunstnere, Scenerommet i Vestfossen og Fond For Lyd og Bilde.

Performancen Milkyway åpner østlandsutstillingen 2006.
Koreograf og danser Inger Reidun Olsen og Jon Mihle gjorde performancen Milkyway i forbindelse med åpningen av østlandsutstillingen 2006. Performancen er utviklet i samarbeid og vises for andre gang.
DUO - Work in progress
Koreograf /danser Inger-Reidun Olsen og danser/pedagog Kristine Slettevold har satt hverandre i stevne med mål om å forsterke og beholde hver sin kunstneriske integritet i et samarbeid. Etter 14 dagers arbeid er de klare for en ”work in progress” visning.
Arbeidet har kretset rundt temaer som: Hvordan opplever jeg meg selv i møte med deg/en annen? Hva skjer med meg i dette møtet? Hva oppdager jeg? Hvilke av mine egenskaper blir tydeligere for meg? Hvordan kan jeg uttrykke dette i mitt materiale?

Resultatet er ble et spennede møte mellom to betydelige dansekunstnere. Produksjonen ble vist på Scenerommet i Vestfossen 28.mars 2006
Se bilder fra produksjonen >>For mer informasjon ta kontakt:

Jon Mihle
Beversvingen 11
3320 VESTFOSSEN

mob. 924 62 539
e.post jmihle@online.no
_____________________________________________________________________
Vi er medlem av:


Bli med på Scenerommets stolprosjekt                   Bli med på mailinglisten
 
 
_____________________________________________________________________
Scenerommet er støttet av: